640 GB hårddisk, 4 GB RAM, 2.8 GHz x4 processor

Jag köpte en ny dator igår, en stationär HP. Är otroligt nöjd än så länge! Den är fruktansvärt snabb, inte minst i jämförelse med min tre år gamla laptop.

Med en bra dator tar det ca 3 min/bild när jag redigerar bröllopsbilder. Med min bärbara tar det i snitt ca 8 min/bild, dvs 5 min väntetid/bild på grund av seg dator. På 200 bilder blir det ca 1000 minuter (16,7 timmar) bara väntan! Snacka om att jag sparar tid med min nya dator :)

Tags:

3 Kommentarer till “640 GB hårddisk, 4 GB RAM, 2.8 GHz x4 processor”

 1. Krille says:

  Kanon! Då kommer det bli mer fotoinlägg här på bloggen asså! Yeah (-:

 2. Krille says:

  Förresten vad brukar du göra med bilderna? Tycker tre minuter låter ganska mycket om dom är tagna vid ett och samma tillfälle, med tanke på att du är ett proffs alltså :D

 3. Linda says:

  Krille: Detta ingår i de 3 minuterna: 1) Öppna bilden i Camera Raw. 2) Fixa exponering, vitbalans (oftast bra från början), kontrast, ljus, brus och annat som kan behövas. 3) Öppna bilden i Photoshop. 4) Räta upp om det behövs, beskära, lägga på lite skärpa och fixa annat efter behov. 5) Spara bilden. 6) Stänga bilden.

  En del bilder går snabbare och andra långsammare, men snittet brukar bli typ 3 minuter. Trots att de är fotade samma dag kan de vara väldigt olika och behöver ofta individuell redigering ;) Skulle annars vara väldigt skönt att kunna fixa ett makro som fungerar för alla bilder :)

Lämna en kommentar