Kategorin Båtar

Maltaresan: 110531 Harbour Cruise III

2011-08-21

Harbour Cruise, Malta
Harbour Cruise, MaltaDet lät på guiden som att det var något speciellt med den här trappan, men jag fattade aldrig vad…

Harbour Cruise, Malta
Harbour Cruise, Malta
Harbour Cruise, Malta
Harbour Cruise, Malta
Harbour Cruise, MaltaNär kanonerna inte längre behövde användas som just kanoner, så göts de fast stående vid vattnet och användes för att förtöja båtar. Smart återanvändning 😛

Fort Ricasoli, Rinella. Harbour Cruise, MaltaFort Ricasoli, Rinella. Här har många filmer spelats in, bland annat storfilmerna Gladiator och Troja.

St Elmo-fyren. Harbour Cruise, MaltaSt Elmo-fyren

Harbour Cruise, MaltaEn sån här båt åkte vi med på turen

Maltaresan: 110531 Harbour Cruise I

2011-08-15

I sightseeingbussbiljetterna ingick även en harbour cruise, dvs en båttur runt i alla 10 vikar/hamnar (creeks) omkring Valletta. Turen tog knappt 2 timmar och en guide berättade vad vi såg. Här lärde vi oss att Malta har 365 st kyrkor, en för varje dag om man vill!

Harbour Cruise, Malta
Harbour Cruise, Malta
Harbour Cruise, Malta
Harbour Cruise, Malta
Harbour Cruise, Malta
Harbour Cruise, Malta
Harbour Cruise, Malta
Harbour Cruise, Malta
Harbour Cruise, Malta

Segling

2010-08-05

I måndags var vi ute med Orca hela eftermiddagen. Det var mulet till en början, men sedan sprack det upp och solen såg till att det blev varmt och skönt!

Båda bilderna är fotade med Canon EOS 7D + Samyang 8mm f/3.5 Fisheye CS.

Orca, Elan 40
Orca, Elan 40

Insnöad

2010-02-21

Jag borde vara i skolan sedan kl. 10 imorse, det är spex-repetition, men samtliga linjer för Roslagsbanan är inställda sedan igår kväll och jag är fast där jag är. Det går visserligen ersättningsbussar, men väldigt oregelbundet och ingen vet när eller om de kommer, det är stor risk att vissa avgångar uteblir. Jag tänker garanterat inte ställa mig i minus 15 grader och vänta på en buss i en timme… SL rekommenderar att man väljer alternativa resvägar, som tyvärr inte finns. Jag måste egentligen hem idag och hade hoppats att tågen skulle komma igång under eftermiddagen, men icke.

Jag kan lätt säga att jag hatar SL. Inte för att saker slutar fungera och går sönder, sånt händer liksom, utan för att de inte informerar! På SL’s hemsida står det ”[…] Störningsinformationen här på sl.se uppdateras löpande […]” Senaste uppdateringen angående Roslagsbanan var kl. 07:01 imorse, nu är klockan nästan 17. Varför berättar de inte när de hoppas att tågen börjar rulla igen? De måste ju ha något mål? Eller tänker de vänta ut snön och köra igång Roslagsbanan igen när våren visar sig? Antagligen.

Sen kan man ju ifrågasätta hur olika problem blir lösta.  När det är signalfel beror det ofta på att en glödlampa gått sönder och någon måste dit och byta den. I en del länder löser man det problemet genom att ha två glödlampor, när den ena går sönder fungerar den andra. Så enkelt!
Det kommer lite snö och då stannar all trafik. Titta på länder vid Alperna där det lätt kan bli 2 meter snö, inte ställs tågen in för det! Uppenbarligen finns det lösningar som gör att det fungerar!

Roslagsbanans räls
Orca, Elan 40

Snö, massor med snö

2009-12-16

Snö
Snö

Båtupptagning, del 2

2009-10-19

Nu är Orca helt klar för vintern! Så här ser hon ut i sitt tält:

Orca

Båtupptagning

2009-09-18

I onsdags var det dags för segelbåten att komma upp på torra land. Hon heter Orca (latinska ordet för Späckhuggare), är 12 meter lång, 19 meter hög och väger ca 8 ton.

Orca

OrcaDen första traktorn hade något fel på växellådan och orkade inte dra upp Orca.

OrcaMed nästa traktor gick det bättre.

Orca
Orca
Orca
OrcaHär kommer hon tillbringa vintern i väntan på nästa vår!