Kategorin KTH-relaterat

Quarnevalen 2011, fler höjdpunkter

2011-05-17

Quarnevalen 2011
Quarnevalen 2011
Quarnevalen 2011
Quarnevalen 2011
Quarnevalen 2011

Det här inlägget kommer antagligen byggas på med fler bilder. Detsamma gäller förra inlägget, alla Maskin-bilder hamnar där.

Quarnevalen 2011

2011-05-14

Idag kl. 14:08 gick startskottet för Quarnevalen 2011! Vet du inte vad Quarnevalen är, kika här.

98 ekipage deltog i år. Dessa är från Kungliga Maskinsektionen:

Quarnevalen 2011, Häfvarm C
Quarnevalen 2011, M20-academien
Quarnevalen 2011, Rälsbrist
Quarnevalen 2011, Wiquingen
Quarnevalen 2011, SqàmSex går på rosa band(et)
Quarnevalen 2011, aLLa sKa mED
Quarnevalen 2011, Ersättningsbuss 2.0
Quarnevalen 2011, SuperMario
Quarnevalen 2011
Quarnevalen 2011, Reflis me

Upptagen

2011-01-18

Jag är tillbaka i Stockholm och idag drog kurserna igång. I alla fall två av dem, den tredje börjar imorn. Det är full fart från början, minst sagt.

”CSN kan omöjligt fortsätta i samma spår utan att det kraftigt kommer försämra den svenska välfärden”

2010-12-11

Denna artikel är riktigt bra:

SVD – Lärosätena bör ta över CSN:s bedömningar

Läs den!

Kaos

2010-12-09

Jag borde ha börjat tentaplugga för ett tag sedan, men hur ska man hinna det när all tid går åt till andra skoluppgifter? Aja, det löser sig, det brukar det göra.

Fredag nästa vecka har jag två tentor. Samma dag och samma tid. Det löser sig nog också.

På lördag sticker jag till Hudik 🙂 Ska bli trevlig att bo några dagar i en lägenhet som man inte behöver frysa i konstant!

Nog med tråkigheter. Vad sägs om en kall bild? 😛

Snö

Tjohej!

2010-11-25

Synd bara att detta inte hände för ett par år sedan… Antar att pengarna jag och alla andra studenter tvingats betala till csn är borta för alltid..

SVD – Teknologer ska slippa återkrav

DN – Regler kring studiemedel ändras

Hoppas det går undan med lagändringen nu. Vill inte hinna få fakturan på ca 2000 kr gällande vecka 02 VT10 (då jag läste 33 hp). Har än så länge bara fått meddelande om det, inget beslut.

Bullshit

2010-10-18

SVD: CSN-krav på fuskande studenter

DN

CSN: Flest återkrav i Stockholmstrakten

Läs om min situation med CSN här, här och här. Väldigt många studenter har blivit drabbade på samma sätt som jag.

Om någon ska polisanmälas så borde det vara CSN. De anklagar mig för fusk och säger att jag inte studerar heltid. Detta trots att jag läste 31,5 hp + 33 hp läsåret i fråga.

”CSN vill inte att studerande ska påverkas ekonomiskt i framtiden på grund av att skolornas studieplaner inte stämmer överens med reglerna för studiestödet.” Det är bara skitsnack. Reglerna för studiestödet ska anpassas efter skolornas studieplaner, det är min åsikt. Skolorna vet bäst hur studieplanerna ska se ut, det är inget CSN ska blanda sig i.

Tummen upp!

2010-06-22

Sektionen som jag studerar vid på KTH, Kungliga Maskinsektionen, fyller 100 år den 15:e november i år (maskin100.se) och kommer fira med en stor bal i Blå hallen den 14:e november. Även Konglig Elektrosektionen fyller 100 år i år och kommer också fira med en bal i Blå hallen, dagen innan Maskin.

Elektro har bjudit in csn:s generaldirektör till sin bal. Jag rekommenderar verkligen att du läser hennes inbjudan, som finns HÄR! Brevet är riktigt roligt 😛

Dalarna imorgon

2010-06-17

Imorgon åker jag och Axel till sommarstugan utanför Leksand! Jag kommer vara där fram till efter midsommar, ska bli härligt!

Blomma i skogenCanon EOS 7D + Canon EF 50mm f/1.4 USM

Vad gäller mötet med csn så verkar det inte ha gått som jag hoppades. Det är rent utsagt förjävligt att csn behandlar oss studenter, Sveriges framtid, så här. Att studera på en teknisk högskola är inte lätt. Självklart är det kul, men även otroligt krävande, stressigt och stundom tårfyllt och sömnlöst. Det finns inget skönare än att kunna pusta ut efter sista tentan för terminen och sedan få njuta av ett underbart sommarlov! Men nej, det fick jag ju inte, för då skickade csn en faktura på 6192 kr, trots att jag pluggat MER än heltid båda terminerna detta läsår. En fet jävla smäll på käften är vad det är. Tack för den…

DN – CSN i möte om studenter i kläm

SVD – CSN håller fast vid lånåterkrav

Skogspromenad

2010-06-16

Här kommer en bild från idag när jag var ute. Fler bilder kommer, vill inte visa alla på en gång!

Jag ska förresten fotografera två bröllop i slutet av/efter sommaren, ett i augusti och ett i september. Fantastiskt roligt och spännande!

Blomma i skogenCanon EOS 7D + Canon EF 50mm f/1.4 USM

Som ni kanske minnskräver csn tillbaka 6192 kr av mig. Jag överklagade, men fick avslag. Imorgon kl. 11:00 hålls ett möte mellan de berörda skolorna och csn. Jag hoppas verkligen att de hittar en lösning så att jag, och alla tusentals studenter som är drabbade, inte tvingas betala tillbaka flera tusen kronor helt felaktigt! Enligt mig finns det ingen annan logisk lösning än att csn tar tillbaka sina galna återbetalningskrav, men man vet aldrig hur de som styr tänker. Håll tummarna för att mötet slutar bra!

DN – ”Regelverket för studiestöd måste anpassas till verkligheten”

SVD – Inlägg CSN:s regler

Har CSN tappat förståndet?

2010-06-04

Väldigt många studenter har blivit drabbade av csn:s felaktiga återbetalningskrav. Jag trodde aldrig att jag skulle bli en av dem, men enligt en kvinna på csn drabbar det tydligen alla 18000 studenter på KTH.

För att studera heltid måste man på ett läsår ta minst 60 hp, t.ex. 30 hp/termin. Både höstterminen 2009 och vårterminen 2010 har jag tagit mer än 30 hp, jag har alltså pluggat ”för mycket”. Ändå kräver csn tillbaka 6192 kr av mig!

Problemet är att KTH och csn har olika definitioner på vad heltidsstudier innebär. För KTH räcker det att man läser tillräckligt många poäng per läsår. Men enligt csn måste man läsa 1.5 hp/vecka (1 termin = 20 veckor, 1.5 hp * 20 = 30 hp), man måste alltså studera 20 veckor/termin OCH ta 30 hp under dessa veckor. KTH:s hösttermin är lite kortare än 20 veckor, men innehåller ändå 30 hp, eller 31.5 hp som jag läste höstterminen 2009.

Jag anser att det inte spelar någon roll om man läser 30 hp på 20 veckor eller 17 veckor, eller ännu kortare tid. 30 hp är alltid 30 hp och kräver lika mycket arbete oavsett hur många veckor arbetet är fördelat över. Vem håller inte med mig?

Studenter på skolor där varje termin är 20 veckor lång kan få fullt studiestöd av csn. Varför kan studenter som lägger ner lika mycket arbete och lika mycket tid, men under en tre veckor kortare tidsperiod, inte få fullt studiestöd? Jag tycker det är värt att plugga i ett aningen högre tempo och lägga ner aningen mer tid varje dag på skolarbete, för att sedan kunna njuta av ett välförtjänt jullov. En del högskolor har inget jullov och det måste vara jobbigt för deras studenter att inte kunna vila upp sig innan vårterminen startar, men de har i alla fall fördelen att inte behöva bråka med csn nu.

Jag kommer självklart inte betala tillbaka några pengar till csn och jag kommer överklaga beslutet. Jag har tagit 64.5 hp det här läsåret och kravet är 60 hp.

SVD – CSN-regler om återkrav slår snett

Att tentaplugga är långtråkigt…

2010-03-16

Hur intressant eller ointressant ett ämne än är så är det aldrig kul att flera dagar i sträck konstant sitta och läsa, läsa, läsa, läsa, läsa, skriva, skriva, läsa, skriva, läsa, skriva, skriva och så vidare… Jag är uttråkad! Men jag är ganska stolt över mig själv också, det var länge sedan jag pluggade så här duktigt till en tenta. Efter torsdag blir det lugnare, ser fram emot det!

Jag vill ut i solen och leta vårtecken!

Krokus

Tentaperiod

2010-03-13

Inte mycket som händer i bloggen nu. All tid går tyvärr åt till tentaplugg. Kursen det handlar om är Automatiseringsteknik, dvs automatisering av produktionen i tillverkningsindustrin. Därmed är jag nu expert på fleroperationsmaskinen SAJO HMC 40 utrustad med ett NC-system från Siemens av typ 850 samt industrirobotarna SCORBOT IX (ingår i en maskingrupp) och IBM 7545 av typ SCARA (monteringsrobot). Någon som vill veta mer? 😉

Jullov!

2009-12-18

Äntligen! Tre underbara veckor utan skola, utan plugg, utan stress. Det är en enorm lättnad att ännu en tentaperiod är över. Tre tentor på en vecka är för mycket. Jag känner att alla kurser blivit lite lidande på grund av att det helt enkelt inte funnits möjlighet att lägga den tid som skulle behövas på varje kurs. Men det viktigaste är trots allt att klara kurserna och det tror jag att jag har gjort 🙂

2009-12-12

Har tre tentor inom en vecka och den första är idag (lördag..!). Den andra är på måndag, så tredje advent / Lucia blir en riktig pluggpluggplugg-dag! Mysigt värre… 🙁