Kategorin Tävling

Soffi vilar i sommarvärmen

2010-04-07

Jeanette har en fototävling med temat sommar. Första pris är ett produktbord.

Bilden jag tävlar med fotograferade jag i Dalarna förra sommaren.

Katt

Årets bild?

2009-12-16

Jag är med i Rebeccas fototävling, som är sponsrad av tvspelsweb.se.

Mitt bidrag är bilden på denna pyttelilla blomfluga som jag fotade i Dalarna i somras:

Blomfluga

Åter till plugget! Har ju tyvärr en tenta kvar.. Men två tentor är i alla fall avklarade vilket är väldigt skönt!

Finalist

2009-11-26

Jag är en av de 10 finalisterna i Gunnars fototävling. Riktigt kul! 🙂

Mitt bidrag i stort format finns HÄR! Det är en solnedgång över Chicago.

Svartvitt

2009-11-14

Jag är med i Gunnars fototävling där temat är svartvita bilder.

Mitt bidrag är en bild på en solnedgång över Chicago. Bilden är tagen från 94:e våningen i John Hancock Tower och till vänster i bilden ser man Sears Tower, eller Willis Tower som skyskrapan numera heter, som är Amerikas högsta byggnad.

Chicago

Vinnarna i PC för Allas ”fototävling”

2009-09-11

Nu är vinnarna utsedda i sommarens fototävlingar. Måste säga att personerna som utsett vinnarna varken kan något om sommar eller fotografi. Verkar troligt att en dator slumpat fram vinnarbilderna i sommartävlingen. Har sett många otroligt mycket somrigare och fotografiskt bättre bilder i tävlingen. Synd att datorn inte lyckades pricka in någon av dem att ge 14000 kronor till.

Vesslor är söta och bilden är kanske helt okej, men hallå.. Hur somrig är den på en skala?

Smultron på ett strå… Det lönar sig tydligen att fuska iaf.

Resten av bilderna får tala för sig själva…

Massor med fusk

2009-07-08

Tidningen PC För Alla har en stor fototävling där man bland annat kan tävla om bästa sommarbild och bästa insektsbild. I sommar-tävlingen är första pris en systemkamera värd 14000 kronor. Jag trodde att det var en seriös tävling och deltar med flera bilder i båda tävlingarna. Tyvärr fuskar folk genom att ge sina egna bilder massor med 10:or och samtidigt sabba för andra som tävlar. PC För Alla verkar inte göra något åt det. Har de över huvud taget någon metod för att se om folk fuskar?

De 30 bilderna som har högst betyg ett visst datum går till final. Jag skulle hellre ta de 30 bilderna med lägst betyg, det är förmodigen bland dessa de bästa bilderna finns.

Ett exempel:

Jag laddade upp två bilder i sommartävlingen (se nedan), gav dem betyget 10 (inget fel eftersom det är vad jag tycker de är värda). Två minuter senare hade båda bilderna 1,04 i betyg! Vet ni hur många 1:or de måste ha fått? Ca 250 st! På två minuter! Helt omöjligt utan FUSK! Inte bara för att de omöjligt kan ha fått 250 st betyg på 2 minuter, utan också för att vilken normal människa som helst inser att de är värda mer än betyget 1!

Exemplet ovan i kombination med att en del bilder (många riktigt dåliga) ligger kvar på topplistan helt oberörda, eller t.o.m. med förhöjt betyg, gör att det helt klart rör sig om fusk.

Det tråkiga är att även om de som fuskar diskvalificeras så har de förstört för många andra tävlingsdeltagare. Av erfarenheten jag har av olika fototävlingar kan jag dra denna slutsats: Det går aldrig rättvist till om de som deltar i tävlingen, eller deras kompisar, får rösta. Det finns alltid någon som förstör och saboterar. Tråkigt men sant.

Här är några av bilderna jag tävlar med. Vill ni rösta och ge bilderna ett rättvist betyg klickar ni på ’Rösta på bilden’. Jag är väldigt tacksam för varje rättvis röst jag får!

TävlingsbildSjönk från betyget 10 till 1,04 på 2 minuter. Betyg just nu: 1,83
Rösta på bilden

TävlingsbildSjönk från betyget 10 till 1,04 på 2 minuter. Betyg just nu: 1,61
Rösta på bilden

TävlingsbildHar just nu betyget 3,96
Rösta på bilden

Värt att tillägga är också att i insektstävlingen finns det bilder på älgar, sniglar m.m. som har högre betyg än riktigt bra insektsbilder. Jag tolkar ”Ladda upp dina bästa bilder på insekter” som att man ska tävla med bilder på insekter och inget annat.

Tävling!

2009-04-22

Krokus Jag är med i Christian’s fototävling där du kan vinna valfria fototillbehör hos fotofyndet.se till ett värde av 400:-. Vill du också vara med? Klicka här!

Tävlingens tema är ”färgstarka vårbilder” och mitt bidrag är bilden här till höger!

Bilden deltar även i La Fotos tävling som vecka 18 har temat ”vårblomma”.

Klicka på bilden!

Finalist!

2009-03-12

Jag är en av de 10 finalisterna i Emelies fototävling! Verkligen jättekul! 😀

Jag tävlar med bilden på solnedgången över Chicago. Se till att rösta på din favoritbild här!

Färg

2009-03-09

Jag deltar i Emelie Ohlssons fototävling där temat är färg. Vinnaren får en reflexskärm från tvspelsweb.se.

SolnedgångSolnedgång över Chicago

Rösta!

2009-02-14

Jag är med i La Fotos tävling, som den här veckan har ’alla hjärtans dag’-tema, med den här bilden. Gå dit och rösta senast imorn kl 16:00!

Fototävling

2009-02-04

Jag är med i Christian’s fototävling där du kan vinna valfria fototillbehör hos fotofyndet.se till ett värde av 400:- . Vill du också vara med? Klicka här!

Den här bilden tävlar jag med:

Hoppas ni inte är trötta på den. Har väl publicerat den ett par gånger tidigare 8)