Kategorin Blommor

Maltaresan: 110530 Malta sightseeing I

2011-07-04

På måndagen åkte vi med sightseeingbuss runt norra halvan av Malta. Det är ’hop on hop of’-system, dvs man kliver av bussen när man vill (vid någon hållplats såklart) och hoppar på nästa när man vill åka vidare. Bussarna gick ungefär var 30:e minut. Själva bussresan runt halva ön tog cirka 3 timmar.

Bussen stannade på 16 platser, men vi klev bara av vid 2 (3): Mosta och Mdina/Rabat. Mdina och Rabat har varsin hållplats, men städerna ligger alldeles intill varandra så vi gick emellan.

Portes des Bombes mellan Floriana och VallettaDetta är porten mellan Floriana och Valletta, Portes des Bombes. Bilden är tagen från bussen i farten. Vi är i Floriana och åker in i Valletta.

Malta, landsbygdEn synonym till ’Malta’ är ’beige’ 😉

Mosta

Santa Maria Assunta, MostaSanta Maria Assunta. Kupolen är Europas fjärde största, 51 meter hög och med en diameter på 45 meter. Observera att de två klockorna går olika. Det är för att djävulen inte ska veta när det är gudstjänst 😛 Klockor som går olika ser man på många kyrkor i Malta.

MostaBensinstation centralt belägen i Mosta

Marknad i MostaMarknad

MostaTypisk Malta-buss

MostaUtsikt från en bro i Mosta. På kullen längst till vänster syns Mdina och på slänten precis till höger om Mdina skymtas Rabat.

Mosta

Vår

2011-04-23

TussilagoCanon EOS 7D + Canon EF 70-200 f/4 L USM

Grattis älskling!

2011-02-10

Idag fyller Axel år och ikväll ska vi på restaurang! Jag sitter på tåget till Hudiksvall just nu. Min väska är jättetuuung, vad kan det vara i den…? 🙂

Blomma

Somrigt

2011-02-07

Jag hittade några färdigredigerade bilder från i somras som jag aldrig publicerade. De kommer ju väl till pass nu när jag inte har något annat att visa 🙂

Lupin

Lite sommar mitt i vintern

2010-12-03

Sommar

Dalarna imorgon

2010-06-17

Imorgon åker jag och Axel till sommarstugan utanför Leksand! Jag kommer vara där fram till efter midsommar, ska bli härligt!

Blomma i skogenCanon EOS 7D + Canon EF 50mm f/1.4 USM

Vad gäller mötet med csn så verkar det inte ha gått som jag hoppades. Det är rent utsagt förjävligt att csn behandlar oss studenter, Sveriges framtid, så här. Att studera på en teknisk högskola är inte lätt. Självklart är det kul, men även otroligt krävande, stressigt och stundom tårfyllt och sömnlöst. Det finns inget skönare än att kunna pusta ut efter sista tentan för terminen och sedan få njuta av ett underbart sommarlov! Men nej, det fick jag ju inte, för då skickade csn en faktura på 6192 kr, trots att jag pluggat MER än heltid båda terminerna detta läsår. En fet jävla smäll på käften är vad det är. Tack för den…

DN – CSN i möte om studenter i kläm

SVD – CSN håller fast vid lånåterkrav

Skogspromenad

2010-06-16

Här kommer en bild från idag när jag var ute. Fler bilder kommer, vill inte visa alla på en gång!

Jag ska förresten fotografera två bröllop i slutet av/efter sommaren, ett i augusti och ett i september. Fantastiskt roligt och spännande!

Blomma i skogenCanon EOS 7D + Canon EF 50mm f/1.4 USM

Som ni kanske minnskräver csn tillbaka 6192 kr av mig. Jag överklagade, men fick avslag. Imorgon kl. 11:00 hålls ett möte mellan de berörda skolorna och csn. Jag hoppas verkligen att de hittar en lösning så att jag, och alla tusentals studenter som är drabbade, inte tvingas betala tillbaka flera tusen kronor helt felaktigt! Enligt mig finns det ingen annan logisk lösning än att csn tar tillbaka sina galna återbetalningskrav, men man vet aldrig hur de som styr tänker. Håll tummarna för att mötet slutar bra!

DN – ”Regelverket för studiestöd måste anpassas till verkligheten”

SVD – Inlägg CSN:s regler

Rododendron och rosentaggar

2010-06-16

Jag har varit hemma i Stockholm några dagar. Datorn jag har där börjar visa tydliga spår av att den är gammal och jag kan för tillfället inte redigera några bilder på den. Men nu är jag tillbaka i Hudik och här har jag min andra lite nyare dator!

I lördags var jag hemma hos mina föräldrar. Det började regna och då gick jag ut och fotade lite 😉

RododendronCanon EOS 7D + Canon EF 24-70mm f/2.8 L USM

RododendronCanon EOS 7D + Canon EF 24-70mm f/2.8 L USM

RosenbuskeCanon EOS 7D + Canon EF 24-70mm f/2.8 L USM

Tidigare idag var jag ute och gick med kameran i en timme. Det blev en del bilder och jag håller på och fixar dem nu!

Högakustenbron

2010-06-05

Idag gjorde vi en utflykt till bland annat Högakustenbron strax norr om Härnösand.

HögakustenbronCanon EOS 7D + Samyang 8mm f/3.5 Fisheye CS

HögakustenbronCanon EOS 7D + Canon EF 17-40mm f/4 L USM

BlommorCanon EOS 7D + Canon EF 17-40mm f/4 L USM

Tulpan efter regn

2010-05-30

Bilderna är fotade med Canon EOS 7D + Canon EF 100mm f/2.8 Macro USM.

Tulpan
Tulpan
Tulpan

Vi är framme i Hudiksvall sedan några timmar tillbaka och allt har gått bra idag!

Promenad

2010-05-26

Jag och 7D var ute på promenad tidigare idag. Blev inte speciellt nöjd med någon av bilderna jag tog, syftet var mest att testa lite. Idag var faktiskt första gången som 7D var utomhus!

Lila blommorCanon EOS 7D + Canon EF 100mm f/2.8 Macro USM

Bilden ser riktigt häftig ut färgmässigt på min stora bildskärm. När jag tittar på lilla bärbara datorns bildskärm ser den däremot inte speciellt imponerande ut…

Tentan igår gick bra och nu har jag 3 månaders sommarlov!

Schloss Schwetzingen

2010-04-06

Schloss SchwetzingenFoto: Axel Bohler

Körsbärsblommor
Påskliljor

Glad Påsk!

2010-04-03

Påskliljor

Att tentaplugga är långtråkigt…

2010-03-16

Hur intressant eller ointressant ett ämne än är så är det aldrig kul att flera dagar i sträck konstant sitta och läsa, läsa, läsa, läsa, läsa, skriva, skriva, läsa, skriva, läsa, skriva, skriva och så vidare… Jag är uttråkad! Men jag är ganska stolt över mig själv också, det var länge sedan jag pluggade så här duktigt till en tenta. Efter torsdag blir det lugnare, ser fram emot det!

Jag vill ut i solen och leta vårtecken!

Krokus

Närbild: Amaryllis

2010-02-08

Detta är en av de första bilderna jag fotade med mitt Canon EF 100mm f/2.8 Macro USM. Den är fotad för 1 år, 2 månader och två dagar sedan, det vill säga dagen efter att jag fick objektivet.

Amaryllis