Maltaresan: 110530 Malta sightseeing I

På måndagen åkte vi med sightseeingbuss runt norra halvan av Malta. Det är ’hop on hop of’-system, dvs man kliver av bussen när man vill (vid någon hållplats såklart) och hoppar på nästa när man vill åka vidare. Bussarna gick ungefär var 30:e minut. Själva bussresan runt halva ön tog cirka 3 timmar.

Bussen stannade på 16 platser, men vi klev bara av vid 2 (3): Mosta och Mdina/Rabat. Mdina och Rabat har varsin hållplats, men städerna ligger alldeles intill varandra så vi gick emellan.

Portes des Bombes mellan Floriana och VallettaDetta är porten mellan Floriana och Valletta, Portes des Bombes. Bilden är tagen från bussen i farten. Vi är i Floriana och åker in i Valletta.

Malta, landsbygdEn synonym till ’Malta’ är ’beige’ 😉

Mosta

Santa Maria Assunta, MostaSanta Maria Assunta. Kupolen är Europas fjärde största, 51 meter hög och med en diameter på 45 meter. Observera att de två klockorna går olika. Det är för att djävulen inte ska veta när det är gudstjänst 😛 Klockor som går olika ser man på många kyrkor i Malta.

MostaBensinstation centralt belägen i Mosta

Marknad i MostaMarknad

MostaTypisk Malta-buss

MostaUtsikt från en bro i Mosta. På kullen längst till vänster syns Mdina och på slänten precis till höger om Mdina skymtas Rabat.

Mosta

Tags: , ,

1 kommentar till “Maltaresan: 110530 Malta sightseeing I”

  1. Lina skriver:

    Fina bilder, Malta ser härligt ut! Nästan så det känns som man själv har varit på semesterresa nu 🙂
    Kram

Lämna en kommentar