Maltaresan: 110529 Valletta III

Grand Harbour, Valletta & RinellaInpassagen till Grand Harbour (stora hamnen). Den vänstra piren hör till Fort St Elmo, Valletta, och längst ut ligger St Elmo-fyren. Den högra piren hör till Fort Ricasoli, Rinella.

Grand Harbour, Valletta & RinellaSt Elmo-fyren till vänster

Utsikt från Valletta mot Fort St Angelo, VittoriosaUtsikt från Valletta mot Fort St Angelo, Vittoriosa (f.d. Birgu)

Grand Harbour, Senglea, Valletta & FlorianaGrand Harbour. Udden längst till vänster är Senglea (f.d. l’Isla) och längst till höger syns väldigt lite av Valletta och/eller Floriana. Floriana ligger precis utanför Vallettas stadsportar. Det är ofta svårt att urskilja vad som är vilken stad på Malta, i alla fall om man är ovan turist. Alla städer ligger typ i varandra…

Valletta
VallettaHär gick vi upp

Carmelite Church, VallettaDen stora kupolen är Carmelite Church. Kupolen är 73 meter hög.

VallettaBrevlåda

Valletta
SliemaOmbord på båten tillbaka till Sliema. Även här syns vårt hotell, precis till höger om den blåa segelbåtens tre master.

Tags: , , ,

Lämna en kommentar