Kategorin Snö & is

Dagens goda gärning

2011-01-16

Temperaturen ligger precis under 0 grader och det har regnat nästan hela dagen. Det har lett till att alla vägar har blivit rena isbanorna. Skithalt är det. Är det inte ordentligt sandat blir stoppsträckorna med bilen lååånga.

Vi stannade vid ett osandat övergångsställe för att släppa över en tant. Det gick dock väldigt långsamt för henne och när hon skulle ta sig upp på den lilla upphöjningen mellan hjulspåren gick det snarare bakåt än framåt, det var ju ren is. Hon såg ut att tycka att situationen var väldigt obehaglig och eftersom det inte fanns någon annan i närheten hoppade jag ut ur bilen och hjälpte henne över gatan! Hoppas det gick bra för henne resten av vägen hem 🙂

Igår var vi ute och åkte en sväng. Bland annat bilden nedan följde med hem. Den är fotograferad vid Högs kyrka.

VinterCanon EOS 7D + Canon EF 70-200 f/4 L USM
@ 200mm f/6.3 ISO200 1/320sek

Trots de dåliga ljusförhållandena blev skärpan klart godkänd. Detta är samma bild som ovan, lite beskuren bara:

Skärpa

Som vanligt är det bara att klicka på bilderna om du vill se dem i större format!

Canon EF 70-200mm f/4 L USM

2011-01-10

Som sagt så fyllde jag år i fredags och jag fick Canon EF 70-200mm f/4 L USM i present! Jag har inte testat objektivet så mycket än, men här är en bild jag tog på balkongen för en liten stund sedan.

SnöCanon EOS 7D + Canon EF 70-200 f/4 L USM
@ 200mm f/6.3 ISO200 1/125sek

I lördags bilade jag och Axel upp till Hudiksvall så det är alltså där jag är nu. För ett par timmar sen gick jag ut på en fotopromenad med nya objektivet, men promenaden blev väldigt kort. På grund av snöhinder skulle man kunna säga. Det gick inte riktigt att gå där jag tänkte…

Snösväng i Glada Hudik III: Skidlandslaget, tävling

2010-07-05

Klicka för större bilder!

Johan Olsson Teodor Pettersson
Fredrik Jonsson Anders Södergren
Jörgen Brink Robin Bryntesson
Jesper Modin Mats Larsson
Daniel Rickardsson Emil Jönsson
Sara Lindborg Hanna Brodin
Ida Ingemarsdotter Hanna Falk
Anna Haag Magdalena Pajala
Charlotte Kalla

Snösväng i Glada Hudik II: Skidlandslaget, uppvärmning

2010-07-03

Charlotte Kalla Hanna Falk

Jörgen Brink Emil Jönsson

Klicka för större bilder och namn på skidåkarna!

Snösväng i Glada Hudik I

2010-07-03

Strålande sol och 30 grader varmt i skuggan, med andra ord en perfekt dag för skidåkning!

Snösväng i Glada Hudik
Snösväng i Glada Hudik

Idag hölls ett lite annorlunda evenemang i Hudiksvall. Svenska skidlandslaget i längdskidåkning var här, liksom den vackra världsmästarhingsten Järvsöfaks.

Första tävlingen var Partistafetten. Har ingen koll på vilka som åkte eller vilket parti som vann, men några bilder tog jag. Det var ett skidpar per lag som gällde, så växlingen blev lite speciell.

Snösväng i Glada Hudik: Partistafetten
Snösväng i Glada Hudik: Partistafetten
Snösväng i Glada Hudik: Partistafetten

Jag har många bilder kvar att visa. Fotade Charlotte Kalla, Jörgen Brink och alla andra från svenska skidlandslaget som var här. Och självklart har jag bilder på Järvsöfaks!

Insnöad

2010-02-21

Jag borde vara i skolan sedan kl. 10 imorse, det är spex-repetition, men samtliga linjer för Roslagsbanan är inställda sedan igår kväll och jag är fast där jag är. Det går visserligen ersättningsbussar, men väldigt oregelbundet och ingen vet när eller om de kommer, det är stor risk att vissa avgångar uteblir. Jag tänker garanterat inte ställa mig i minus 15 grader och vänta på en buss i en timme… SL rekommenderar att man väljer alternativa resvägar, som tyvärr inte finns. Jag måste egentligen hem idag och hade hoppats att tågen skulle komma igång under eftermiddagen, men icke.

Jag kan lätt säga att jag hatar SL. Inte för att saker slutar fungera och går sönder, sånt händer liksom, utan för att de inte informerar! På SL’s hemsida står det ”[…] Störningsinformationen här på sl.se uppdateras löpande […]” Senaste uppdateringen angående Roslagsbanan var kl. 07:01 imorse, nu är klockan nästan 17. Varför berättar de inte när de hoppas att tågen börjar rulla igen? De måste ju ha något mål? Eller tänker de vänta ut snön och köra igång Roslagsbanan igen när våren visar sig? Antagligen.

Sen kan man ju ifrågasätta hur olika problem blir lösta.  När det är signalfel beror det ofta på att en glödlampa gått sönder och någon måste dit och byta den. I en del länder löser man det problemet genom att ha två glödlampor, när den ena går sönder fungerar den andra. Så enkelt!
Det kommer lite snö och då stannar all trafik. Titta på länder vid Alperna där det lätt kan bli 2 meter snö, inte ställs tågen in för det! Uppenbarligen finns det lösningar som gör att det fungerar!

Roslagsbanans räls
Orca, Elan 40

Trälhavet

2010-02-07

Det var fint väder idag. Blev inte så mycket fotande, men den här bilden följde med hem. Jag står ute på Trälhavets is i Österskär.

Trälhavet

En till bild från kryssningen

2010-01-21

Kryssning

Dags för sängen nu. Sov gott alla!

Kryssning ombord på Viking Cinderella

2010-01-15

Var på kryssning tisdag till onsdag denna vecka tillsammans med Axel. Det var riktigt kallt ute på däck, men lite fotande blev det!

Alla bilder är fotade från Cinderella med Canon EOS 450D + Canon EF 85mm f/1.8 USM.

Kryssning
Kryssning
Kryssning
Kryssning

Snö + makro

2010-01-02

Snö
Snö
Snö

Snögubben

2009-12-31

Han tittar in i köket hemma hos mina föräldrar. Det var pappa som byggde honom 🙂

Snögubbe