Shit, vad alla gnäller…

Enligt DN har en pappa i Luleå blivit väldigt upprörd över att ett ärr i ansiktet på hans treåriga dotter retuscherats bort på ett skolfoto. Jag kan hålla med om att det är fel att ta bort ett ärr, det kommer trots allt vara där hela livet. Med största sannolikhet har någon gjort ett misstag och kanske inte sett att ärret var just ett ärr. Det är svårt att säga när jag inte själv sett bilden.

Jag ser inget fel alls i att ”…märken som exempelvis uppstått på morgonen genom att ett barn blivit klöst trollas bort, likaså snuva som rinner ned. …” tas bort. Ett sånt här foto är ett minne för livet och tio år senare skulle iaf jag vilja se hur barnet såg ut, inte bli påminnd om att han/hon var förkyld just den dagen eller hade kliat sönder ett myggbett på kinden.

Så, alla ni som bara gnäller, sluta med det! Bortretuscheringen av ärret var ett misstag. Var glada att någon bryr sig om bilderna på era barn, som antagligen inte är gratis heller när en fotograf fotar. De där snoriga, såriga bilderna som påminner om en viss situation och är fulla med minnen kan ni ta själva!

Tags: ,

2 Kommentarer till “Shit, vad alla gnäller…”

  1. SV: Det är sjukt, folk är dåliga på ett kommentera, jag försöker kommentera lite då och då, även om kanske inte bästa bild men man kan ändå kommentera något..

  2. Emil Hamlin skriver:

    Jag är fotograf och fotograferar mycket på skolor. Att ens gå in och ändra på någons utseende utan att fråga, är fullständigt galet. Inte minst på barn. Han säger ju dessutom att labbet har gjort det, vilket gör saken ännu värre.

    Dessutom kan man ju ta många olika foton så kan ju föräldrarna välja om de ska ha en bild där ärret syns eller inte.

    Det vore som att en arkitekt skyller på att byggbolaget tog bort nödutgångarna. Eller en kock som skyller på att servitören saltar för mycket…

Lämna en kommentar