Recension #4: Canon EF 24-70mm f/2.8 L USM

Vill du ha det absolut bästa normalzoomobjektivet som finns så är det ett Canon EF 24-70mm f/2.8 L USM du ska köpa, det är i alla fall min åsikt. Det här objektivet hade varit ett självklart köp för mig om inte Axel redan skulle ha ett som jag kan låna när jag vill!

Canon EF 24-70mm f/2.8 L USM ingår i Canons professionella serie, L-serien. L står för Luxury och det är den röda randen på objektivet som visar att det tillhör L-serien. Det är bara fotografen och/eller kamerahuset som kan hindra bilderna från att bli perfekta när det gäller kontrast, skärpa, färg, bokeh, vinjettering och kromatisk aberration om man fotar med ett L-objektiv.

Canon EF 24-70mm f/2.8 L USM är perfekt på alla sätt och vis. Objektivet är snabbt, tyst, välbyggt, vädertätat och ger otroliga bilder! Skärpan är väldigt bra redan vid lägsta bländartalet. Om jag ska nämna något som skulle kunna vara negativt så är det storleken och vikten.

Vid zoomning så förlängs/förkortas objektivet, men motljusskyddet sitter fast bakom främre linsen och följer inte med fram och tillbaka. Objektivet är kortast vid 70 mm och längst vid 24 mm. Det fiffiga med detta är att motljusskyddets storlek anpassas till brännvidden. Ju kortare brännvidden är desto mindre måste motjusskyddet vara för att inte komma med i bilden och eftersom objektivet är längst vid den kortaste brännvidden så blir motljusskyddet ”minst” då. För ett objektiv som har fast längd vid zoomning eller där motljusskyddet följer med fram och tillbaka måste motljusskyddet anpassas till den kortaste brännvidden och ger därmed inte maximal inverkan vid inzoomning.

Pris: ca 13000 – 14000 sek
Närgräns: 38 cm
Avbildningsskala: 1:3,4
Filterdiameter: 77 mm
Mått: 8,3 x 12,3 cm
Vikt: 950 g

Några bilder fotade med Canon EF 24-70mm f/2.8 L USM:

Canon EF 24-70mm f/2.8 L USM Canon EF 24-70mm f/2.8 L USM Canon EF 24-70mm f/2.8 L USM Canon EF 24-70mm f/2.8 L USM

Alla bilder är fotade av Axel Bohler, www.bohler.se.

Klicka på bilderna!

Tags: ,

2 Kommentarer till “Recension #4: Canon EF 24-70mm f/2.8 L USM”

  1. Igeland skriver:

    Jag har velat ha detta objektiv ett tag, men nu är jag säker. Jag måste ha det. Blir väl bara till att spara nu då… 😛

  2. Fabian skriver:

    Kallas för ”reverserad zoom”. Håller med dig det är ett vasst objektiv.. jag är grymt nöjd med mitt 24-70 dock så är dess största nackdel storleken och tyngden.. känns som att det är få kameraväskor som är anpassade till en glugg med sådan enorm omkrets (med reverserat motljusskydd). Det känns i handleden när man haft denna gluggen på kameran en hel dag. 🙂

Lämna en kommentar