”Hi there!”

Har man inget makro-objektiv tillgängligt får man ta vad man har! Den här bilden är fotad med Canon EF 17-40mm f/4 L USM + Canon Extension Tube EF12 II (mellanring). Fick många bilder med otroligt bra skärpa!

Bi

Tags:

3 Kommentarer till “”Hi there!””

 1. Krille skriver:

  Usch, det kryper i mig…
  Går det köra macro med vilket objektiv som helst med EF 12’an, med någorlunda bra resultat asså?
  Tycker du att ringen är prisvärd?

 2. Junior skriver:

  Själv försökte jag ta makrobilder genom att fokusera min Olympus My 410 Digital genom ett förstoringsglas. Får erkänna att det blev inte blev så bra, men det beror nog mer på att ytan jag försöker fotografera är spegelblank.

 3. Junior skriver:

  Linda skrev i min blogg: Det där med förstoringsglas låter inte speciellt lyckat… Hur små är grejerna du ska fota egentligen?
  Svar: Jag skulle ta bilder på en ca 8 mm lång spricka i ett T-förband mellan 10 mm tjocka plåtar gjorda med ett a-mått på ca 7mm. Problemet är främst sprickans bredd som är väldigt liten, samt att det är på en spegelblank yta.

Lämna en kommentar