Gör film av stillbilder i Photoshop

Det blir ett inlägg lite tidigare än tänkt. Jag är fortfarande i sommarstugan med en modemanslutning på max 50.6 Kbps, men det får gå ändå. Regnet vräker ner och åskan mullrar där ute, så har inget bättre för mig. Detta inlägg borde jag dessutom ha gjort för länge sen… Bättre sent än aldrig!

Bi som sticker
6 bilder, 0.4 sekunder/bild
Bilderna är fotade inom ett tidsförlopp på ca 2 sekunder.

Jag ska alltså visa hur man kan göra en bildserie, som visas här ovanför, i Photoshop CS.

Lägg bilderna på varandra i olika lager, med bilden som ska visas först längst ner. Jag brukar redigera varje bild för sig, lägga dem på varandra, passa in dem en i taget och sedan beskära alla samtidigt för att de ska hamna så rakt på varandra som möjligt.

Välj Window – Animation. Då får du upp en ruta, men bara sista/översta bilden visas än så länge. Klicka på symbolen som den röda pilen pekar på och välj sedan Make Frames From Layers. Nu dyker alla bilder upp och du kan bestämma hur länge varje bild ska visas samt göra lite andra inställningar.

Animation

När du ska spara bildserien väljer du Save for Web & Devices. Du måste spara i GIF-format och bildkvaliteten blir tyvärr synbart sämre. För att undvika kvalitetsförsämringen kan du spara i gråskala, men då försvinner ju såklart färgerna…

Bi som sticker

Så här sparade jag bildserien på biet, alternativt med Grayscale istället för Adaptive:

Animation

Tags: , ,

3 Kommentarer till “Gör film av stillbilder i Photoshop”

 1. Krille says:

  ÄÄÄNTLIGEN!!!

  Då fick jag en anledning till att installera CS ;)

 2. Wendela Pålsson says:

  Tack så mycket!:)
  Förresten, går det lägga till musik i filmen?
  För vill gärna ha musik till, då det är en dansfilm.
  -Wendela

  (Mejl: godsflicka@live.se)

 3. Linda says:

  Wendela: Kul att du fick användning av inlägget! Tyvärr vet jag inte om det går att lägga till musik.

Lämna en kommentar