Världens största passagerarflygplan!

Jag har precis sett min första Airbus A380 (reg A6-EDC), världens största passagerarflygplan! Planet är 72.30 meter långt, 24.10 meter högt och mellan vingspetsarna är det 79.80 meter. Det finns två våningar rakt igenom hela planet, till skillnad från Boeing 747 (även kallad jumbojet) som knappt har en halv andra våning.

Vill man få en uppfattning för hur stort det här planet är kan man ta en stor lastbil och utan problem stoppa in den i en av de fyra jetmotorerna, som i sin tur ser ganska små ut i förhållande till resten av planet :P

A380

Jag fotade planet med mitt 100mm macro-objektiv. Inte det ideala valet kanske, men så blev det.. På bilden är planet på 36000 feet, mycket närmre än så kommer man inte en A380 här i Sverige.

En betydligt bättre bild på exakt det här planet finns HÄR!

Tags: ,

Lämna en kommentar