Tips på mat

Här får ni ett gott, snabbt och enkelt recept:

Mexikansk kycklingenchilada
(2-4 portioner beroende på hur glupsk man är 8) )

500 g kycklingfilé
2 gula lökar
Smör- & rapsolja (eller annat stekfett)
ca 1 tsk sambal oelek
Salt
2 dl créme fraiche (eller 4 dl! gottgott…)
1 burk majs, avrunnen (250 ml)
4-6 stora tortillabröd (8 medium size funkar utmärkt)
ca 150 g riven ost

Sätt ugnen på 225 grader och strimla kycklingen tunt. Stek kycklingen i smör- & rapsolja och hacka löken. Blanda ner löken i stekpannan och låt den fräsa med. Krydda med salt och sambal oelek samt blanda ner creme fraichen och majsen. Låt röran koka några minuter innan den fördelas på tortillabröden. Rulla ihop bröden och lägg dem tätt i en ugnsform. Strö på osten och gratinera mitt i ugnen i 10 minuter. Servera gärna med avokado och minitomater. Ät och njut!

090314Canon EOS 450D + Canon EF 17-40mm f/4 L USM + Canon Speedlite 580EX

Tags: ,

2 Kommentarer till “Tips på mat”

  1. Sofie skriver:

    Gott det ser ut! Ska jag prova ;D

    okej, ja. Tittar på lite allt möjligt. Men har funderat på civilingengör (kan inte ens stava! haha) och inriktining design och produktutveckling. Vet du något om det? dessvärre fattas lite betyg =/ såg att det var 18,23 och det känns som att det bara kommer bli mer… hehe svårt det här. Trivs du?

  2. Tim, fotoblogg skriver:

    Det här såg galet gott ut, blev hungrig!

Lämna en kommentar